FIZIKALNA TERAPIJA U VAŠEM DOMU (BEOGRAD)

logo

7 KLJUČNIH BENEFITA FIZIOTERAPIJE

BENEFITI FIZIOTERAPIJE

7 Ključnih benefita fizioterapije

Koji su to najvažniji benefiti fizioterapije i rehabilitacije?

To su:

  • Otklanja bol.  - Vežbe i terapije koje fizikalna medicina nudi mogu pomoći u smanjenju, prevenciji bola i obnavljaju mišićnih i zglobnih funkcija. Odsustvo bola je jedan od ključnih benefita fizikalne terapije.
  • Povećava pokretljivost, flekstibilnost tela i poboljšava ravnotežu. – Individualnim planom terapeutskih vežbi fizioterapeut tretira Vaše tegobe sa ciljem da Vam kretanje bude lakše. Povratite samopouzdanje, samostalnost i sigurnost u obavljanju svakodnevnih aktivnosti. Sve je u pokretu! 
  • Bitno utiče na cirkulaciju i ubrzava metabolizam. – Dokazano je da vežbanje samo dva, tri dana nedeljno u trajanju od 45 minuta može da Vam ubrza metabolizam. Fizioterapija garantuje da vežbe ne moraju biti teške i rigorozne da bi videli rezultate.
  • Pomaže u saniranju sportskih povreda. – Razumevanjem kako različiti sportovi mogu uticati na telo, fizioterapeut je u stanju da koncipira program rehabilitacije svake sportske povrede. Fizioterapeut  Vas vodi kroz proces oporavka, kondicioniranja, i povratka u sportske aktivnosti. Bavi se prevencijom povreda, ali i unapređivanjem Vaših telesnih sposobnosti – do boljih sportskih rezultata.
  • Umanjuje tegobe hroničnih bolesti – Medicinska istraživanja snažno ističu ulogu fizioterapije u tretiranju i prevenciji različitih tegoba hroničnih oboljenja poput: artritisa, dijabetesa, Parkinsona, Multiple skleroze, hipertenzije i gojaznosti.
  • Može vam pomoći da izbegnete operaciju. - S obzirom da pomaže u obnavljanju koštano-mišićno-nervnog sistema, fizioterapija nekada može biti i alternativa operaciji. Kada je intervencija neizbežna, ukoliko joj se podvrgnete jači i u boljoj kondiciji, Vaš oporavak će biti značajno lakši. 

Benefiti fizioterapije su mnogi Pozovite nas i saznajte koja vrsta terapije može pomoći vašem telu, njegovom usavršavanju, održavanju ili rehabilitaciji.

Fgym - saradnik fizioterapeuta Nikole Sucevica Tim Co- saradnik fizioterapeuta Nikole Sucevica Maximum Effect - saradnik Fizioterapeuta Nikole Sucevica Kujka- saradnik fizioterapeuta Nikole Sucevica Beograd Chiper- saradnik fizioterapeuta Nikole Sucevica Beograd Dr. Stepić - saradnik fizioterapeuta Nikole Sucevica

Da li vam je ovaj članak pomogao?

Ukoliko smatrate da je koristan podelite ga sa prijateljima kako bi i njima neko pomogao.