FIZIKALNA TERAPIJA U VAŠEM DOMU (BEOGRAD)

logo

FIZIOTERAPIJA VS MASAŽA

IMA RAZLIKE IZMEĐU FIZIKALNE TERAPIJE I MASAŽE

Fizioterapija ili masaža - u čemu su sličnosti i razlike ovih terapeutskih pristupa.

Zašto ne treba mešati fizikalnu terapiju i masažu i za koju terapiju da se odlučite - pročitajte više u ovom tekstu.

Fizioterapeut je stručnjak za različita nervno-mišićno-koštana stanja i oboljenja. Cilj fizioterapije je: rehabilitacija i prevencija povreda, saniranje i eliminacija bola, obnavljanje funkcionalnosti i pokretljivosti tela. Fizikalna terapija tretira ozbiljne telesne traume i bolesti.

Godine, različita oboljenja, medicinska dijagnoza, traume i povrede su neki od faktora koji mogu nepovoljno uticati na telesnu pokretljivost i opštu funkcionalnost čoveka. U skladu sa tim, fizioterapeut koristi različite tehnike: terapeutske vežbe, manuelnu terapiju, kineziterapiju ili funkcionalne treninge. Ili potpomognut aparatima laseroterapiju, magnetoterapiju, shockwave  ili ultrazvčnu terapiju. Fizioterapeut radi 1 na 1 sa pacijentom, i kreira individualni program terapije za svakog klijenta, a za lečenje su neophodni kontinuitet i posvećenost – terapeuta i klijenta.

FIZIOTERAPIJA ILI MASAŽA?

Na pitanje: Da li fizioterapija ili masaža (?) važno je istaći i primenu obe vrste terapije. U zavisnosti od vašeg zdravstvenog stanja i potreba možda treba da se obratite maseru.

 

fizikalna terapija ili masaža

Masaža se bavi relaksiranjem celokupnog tela i uma.

Terapija masažom je tehnika koju koriste sertifikovani maseri. Podrazumeva manuelne tehnike stimulacije mišića i mekih tkiva u telu. Masažom se tretiraju različita stanja, sa koncentracijom na oslobađanju mišićne ukočenosti i spazmova. Može delovati i na normalizaciju krvnog pritiska, stimulaciju imuniteta i cirkulacije, na oporavak od teških fiizičkih napora ili treninga. Maserima se uglavnom obraćaju relativno zdravi klijenti koji žele povremeno da se relaksiraju i rade na svom telu. Masaža je izuzetno korisna za kontrolisanje anksioznosti, depresije i stresa.

Fgym - saradnik fizioterapeuta Nikole Sucevica Tim Co- saradnik fizioterapeuta Nikole Sucevica Maximum Effect - saradnik Fizioterapeuta Nikole Sucevica Kujka- saradnik fizioterapeuta Nikole Sucevica Beograd Chiper- saradnik fizioterapeuta Nikole Sucevica Beograd Dr. Stepić - saradnik fizioterapeuta Nikole Sucevica

Da li vam je ovaj članak pomogao?

Ukoliko smatrate da je koristan podelite ga sa prijateljima kako bi i njima neko pomogao.