FIZIKALNA TERAPIJA U VAŠEM DOMU (BEOGRAD)

logo

FIZIKALNA TERAPIJA KUĆNE POSETE

FIZIKALNA TERAPIJA KUĆNE POSETE

FIZIKALNA TERAPIJA I KUĆNE POSETE FIZIOTERAPEUTA

Neki od najčešćih razloga zbog kojih pacijenti koriste ove usluge su:

  • Preoperativna priprema ili postoperativna rehabilitacija zamene kolena ili kuka (i druge)

  • Osobe koje su pretrpele prelom ili drugu značajnu traumu/povredu ekstremiteta

  • Klijenti koji su pretrpeli moždani udar ili srčani udar – rehabilitacija

  • Deca sa problemima posture ili sa različitim deformitetima

  • Osobe koje pate od posledica sedentarnog načina života ili trpe hronične bolove u telu

  • Osobe kojima se fizičko zdravlje pogoršalo usled bolesti ili boravka u bolnici

 

oporavak posle mozdanog udara

FIZIKALNA TERAPIJA U KUĆI

Fizikalna terapija – kućne posete i usluge fizioterapeuta

Usluge fizikalne terapije u kući dizajnirane su tako da poboljšaju snagu, pokretljivost i funkcionalne sposobnosti pacijenata. Najčešća potreba za fizioterapijom javlja se kada zapostavljeni medicinski ili zdravstveni problemi počnu da stvaraju ograničenja u svakodnevnim životnim aktivnostima.

Pacijenti koji su hospitalizovani često dobiju određenu terapiju fizioterapeuta koji radi u bolnici. Nakon toga, lekar će često preporučiti nastavak poseta i terapija u ambulantnoj klinici za fizikalnu terapiju.

Ipak, ponekad je pokretljivost pacijenta toliko ograničena da je teško – ili čak nemoguće napustiti kuću da bi prisustvovali tretmanu. Kada je to problem, kućne posete fizioterapeuta su najbolje rešenje za nastavak terapije ili rehabilitacije.

Brojne recenzije našeg rada i nege možete pročitati na našem Google profilu i proveriti zašto smo najbolji,

 

Fizikalna terapija kućne posete

 

FIZIKALNA TERAPIJA KUĆNE POSETE

Jedna od najtraženijih usluga kućne nege

  • Pogodnost i pristupačnost

Za pacijente sa ograničenom pokretljivošću, dolazak i povratak sa tretmana fizikalne terapije mogu biti izazovni ili pak nemogući. Kućne posete fizioterapeuta nude neophodnu negu direktno pacijentu, gde god da ga pozovu. U tom smislu, mnogi naši pacijenti smatraju da je prijatnije i efikasnije lečiti se na poznatom mestu – kod svoje kuće. Tako fizikalna terapija kod kuće za starije osobe može biti od velike pomoći, jer im omogućava da se usredsrede na oporavak, uz minimalna ometanja.

U isto vreme, dolazak fizioterapeuta kući, ukida razne izazove ili izgovore zbog kojih klijent verovatno ne bi došao na zakazanu terapiju. Dakle, sada ne morate da brinete o kiši, zaleđenim kolovozima, lošem prevozu ili kasnom buđenju.

  • Individualni pristup 1 na 1

Terapeuti koji rade u ambulantnim uslovima često nadgledaju negu više od jednog pacijenta istovremeno. Kućne posete fizioterapeuta omogućavaju pacijentu nepodeljenu pažnju svog terapeuta. Fizikalna terapija i kućne posete dakle nude viši stepen nege i donose bolje rezultate u celini.

  • Prevencija padova i drugih povreda

Kao što ne postoje dva ista čoveka, ne postoje ni dva ista doma. Zato nema boljeg mesta za istinsku procenu mobilnosti i funkcionalnosti pacijenta nego u njegovoj kući. Neke sobe imaju nezgodan raspored, nekada kuće imaju krivudave stepenice ili su specifično nameštene. Fizioterapeut je obučen da uoči rizik od pada i druge opasnosti u kući. Identifikovanjem i otklanjanjem ovih opasnosti, fizioterapeut može pomoći pacijentu da izbegne dodatne povrede.

  • Praktična i direktna primena

Pružajući tretman tamo gde pacijent živi i obavlja svakodnevne zadatke, fizioterapeut može da pruži uputstva koja su smislena i korisna. Umesto da sugeriše pacijentu da se kreće na određeni način kako bi ustao iz kreveta, terapeut može da modelira pravilan pokret za pacijenta. Ovo čini vežbe, fizikalnu terapiju, i proces rehabilitacije relevantnijim, upotrebljivim i povećava verovatnoću da će pravilan, bezbedan pokret biti zapamćen i upotrebljen u praksi.

Visoko obučeni fizioterapeut Nikola Sučević godinama pomaže pojedincima da povrate maksimalnu pokretljivost i funkcionalne sposobnosti, da poboljšaju kvalitet života i žive nezavisnije (kad god je to moguće).

 

 

fizioterapija kod kuće

 

KUĆNE POSETE FIZIKALNE TERAPIJE

KOLIKO KOŠTA TERAPIJA?

Iako su pojedini korisnici usluga kućnih poseta fizioterapeuta sasvim fizički sposobni da putuju u ordinaciju ili ambulantu, praksa je pokazala da postoji niz razloga zbog kojih bi mogli imati koristi od kućnog tretmana. Pored očiglednog komfora, često je u pitanju i zmačajno smanjenje troškova i stresa jer nemaju potrebe da voze ili organizuju usluge prevoza. Svima nam je poznata rečenica: Vreme je novac. Tako pored uštede u prevozu, postoji i ušteda vremena – u dolasku fizioterapeuta kod vas, kao i u dokazano bržem vremenu oporavka pacijenata. Uz to, fizikalna terapija ambulantno se veoma često svede na 30 minuta efektivnog rada, što je pola realnog trajanja tearpije. Kućne posete fizioterapeuta su u potpunosti posvećene vašim ciljevima, tako da svaki minut seanse bude maksimalno iskorišćen.

PREOPERATIVNA PRIPREMA PACIJENATA

Je veoma važna usluga fizikalne terapije koju ordinirajući fizioterapeuti u ambulantama – ne nude. Rad sa fizioterapeutom pre operacije može značajno skratiti vreme oporavka. Fizikalna terapija i priprema pre operacije takođe vam omogućavaju da uspostavite plan rehabilitacije, ojačate psihički i fizički, i upozmate se sa pomoćnom opremom i ortozama pre stvarne potrebe za njom. Fizikalna terapija kućne posete utvrđuje plan akcije za vaš oporavak, daje vam realnu sliku operativne procedure, rehabilitacije i na taj način ostajete smireni i fokusirani na ozdravljenje.

Obučeni fizioterapeut vlada svim potrebnim znanjima koja mu pomažu da na najbolji mogući način podrži osobe u rehabilitaciji i svim fizičkim izazovima vezanim za godine u kojima se pacijent nalazi.

 

operacija kolena

 

KUĆNE POSETE FIZIOTERAPEUTA

Šta mi vama nudimo?

Fizikalna terapija – kućne posete, organizovane su oko programa koji dogovaraju pacijent i terapeut, sa krajnjim ciljem da se poboljša kvalitet života pacijenta. Različiti tretmani se takođe mogu primeniti kod kuće, uključujući masažu i mobilizaciju zglobova, primenu magneta, struja i drugih modalitete aparaturne fizikalne terapije. Posetama fizioterapeuta, koje su organizovane oko pojedinca, mogu prisustvovati bliski članovi porodice ili staratelji jer je često njihova podrška/pomoć dragocena. U nekim slučajevima obučavamo pojedine članove porodice – tehnikama koje će pomoći oporavku ili tekućem održavanju zdravlja pacijenta.

 

KUĆNE POSETE FIZIOTERAPEUTA PODRAZUMEVAJU:

1. Ne dolazimo na sesiju nespremmi. Pre dogovora za termin, potrebno je da nas uputite u grubu medicinsku istoriju pacijenta bilo putem telefona ili mejla (ukoliko postoje relevantni medicinski nalazi). Ovo je neophodno radi adekvatne pripreme terapije i potencijalnog plana rehabilitacije.

2. Revidiranje stanja pacijenta uživo

Užitvo, kroz razgovor, pregled i uvid u medicinsku dokumentaciju. Kako bismo bili što objektivniji I efikasniji u primeni terapije, revidirajući stanje pacijenta donosimo odluku o potencijalnim pristupima lečenju. Na taj način sagletdavamo stanje stvari i vršimo realnu procenu nivoa i brzine oporavka.

3. Zaštitna oprema

Iako je vreme pandemije prošlo, usled krhkog zdravlja pojedinih pacijenata, a i nas samih, uvek nosimo rukavice, masku za lice i drugu zaštitnu opremu. Bezbednost pacijenata i higijena uvek su bili jedan od prioriteta naše prakse.

 

fiziikalna terapija aparaturnp

4. Fizikalna terapija aparaturno

Kućne posete fizioterapeuta najčešće uključuju vežbe. Za potrebe usluga fizikalne terapije kod kuće opremljeni smo najsavremenijim prenosivim aparatima koji mogu stimulisati brži oporavak pacijenta.

5. Pomoć prijatelja

U lečenju nepokretnih ili gojaznih pacijenata ponekad angažujemo članove porodice ili negovatelja kako bismo efikasno sproveli terapiju. U tom slučaju moguće je sprovesti i kratku obuku prisutnog asistenta radi svakodnevnog praktikovanja korisnih radnji, vežbi ili pokreta koji mogu pomoći u održavanju ili ozdravljenju pacijenta.

6. Ciljevi, mogućnosti i opcije

Razgovor sa pacijentom o objektivnim ciljevima, realnim mogućnostima izlečenja i opcijama terapije. Često pacijenti nisu objektivni, nisu svesni koji nivo poboljšanja je moguć. Edukacija, razumevanje i upravljanje očekivanjima je ključ dobre saradnje pacijenta i fizioterapeuta, koja je prvi uslov za uspeh terapije.

7. Ergonomija kućnog okruženja

Dajemo predlog adaptacije prostora za rad kao i za bezbedno funkcionisanje pacijenta u sopstvenom okruženju.

8. Bezbednost

Pacijenata, kao i sopstvena bezbednost u radu su prioritet. Što je jedan od razloga zašto je gro naših klijenata rezultat preporuka kolega, starih pacijenata, saradnika i prijatelja. Neke od tih preporuka možete i sami videti na našem Google profilu.

9. Profesionalne granice

Kada se radi – radi se. Kućne posete fizioterapeuta, za pojedine pacijente, podrazumevaju i posete do 3x nedeljno. Lične granice su nešto na čemu insistiramo i sa pacijentima negujemo srdačan, ali veoma profesionalan odnos.

 

fizikalna terapija u kući Beograd

 

FIZIKALNA TERAPIJA - ZAKAZIVANJE TERMINA

Vrlo često nam se pacijenti usled hroničnih ili teških akutnih bolova u telu javljaju danas za sutra. Uz svu volju da pomognemo što većem broju pacijenata, to nije uvek moguće. Fizikalne terapija – kućne posete podrazumevaju odlazak na veliki broj adresa u danu, u različitim delovima Beograda. U tom smislu, vreme terapije se zaista prilagođava vama i vašim obavezama, ali i objektivnom, većem planu i lokacijama ostalih zakazanih terapija. Kako biste došli do termina za fizikalnu terapiju kod kuće, molimo vas da se javite 7-10 (ili više) dana unapred kako bismo mogli da napravimo raspored. Na taj način mi poštujemo naše stare pacijente, kao i redovne klijente čije su terapije već zakazane. Prioritet u zakazivanju imaju deca, pacijenti sa traumama (prelomima), u postoperativnim stanjima ili pak pripremama za hirurške intervencije i operacije, kolena, zglobova, kuka…

Za sve informacije, pitanja i detalje u vezi sa fizikalnom terapijom, slobodno nam se obratite.

Fgym - saradnik fizioterapeuta Nikole Sucevica Tim Co- saradnik fizioterapeuta Nikole Sucevica Maximum Effect - saradnik Fizioterapeuta Nikole Sucevica Kujka- saradnik fizioterapeuta Nikole Sucevica Beograd Chiper- saradnik fizioterapeuta Nikole Sucevica Beograd Dr. Stepić - saradnik fizioterapeuta Nikole Sucevica

Da li vam je ovaj članak pomogao?

Ukoliko smatrate da je koristan podelite ga sa prijateljima kako bi i njima neko pomogao.