logo

FIZIKALNA TERAPIJA U KUĆI

Zašto se odlučiti za fizikalnu terapiju u kući?

Pročitaj članak
helper image :/

7 KLJUČNIH BENEFITA FIZIOTERAPIJE

Sedam ključnih benefita fizioterapije.

Pročitaj članak
helper image :/

FIZIKALNA TERAPIJA APARATURNO

Više o: elektroterapiji, magnetoterapiji, laseroterapiji…

Pročitaj članak
helper image :/

FIZIOTERAPIJA VS MASAŽA

Postoje razlike između fizioterapije i masaže

Pročitaj članak
helper image :/

SHOCKWAVE TERAPIJA

Shockwave je terapija udarnim talasima koji se usmeravaju na mesto bola i razgrađuju depoe kalcijuma, tako omogućavajući bolju prokrvljenost tretiranog tkiva.

Pročitaj članak
helper image :/

Home

Dolazak fizioterapeuta kod Vas kući omogućava Vam prisustvo stručne, lojalne i uporne osobe, i kontinuiranu motivaciju u procesu terapije i rehabilitacije.

Prednosti kućnih usluga:

  • Relaksirana atmosfera - terapija se odvija kod Vas u kući.
  • Vreme terapije prilagođava se Vašim obavezama.
  • Potpuna posvećenost kliijentu – veća efikasnost i bolji rezultati.
  • Nadzor – prisutni članovi porodice biće upućeni u sve aspekte tretmana.
  • Štedi Vaše vreme i novac.
  • 100% Individualni pristup.

Benefiti fizikalne terapije i vežbanja su brojni, a ono što je potrebno da se do tih efekata dođe jeste kontinuitet i posvećenost terapiji. Ukoliko mislite da ste kandidat za neku vrstu fizioterapije, ne oklevajte da mi se obratite!


Fizikalna Terapija Multiple Skleroze

Fizikalna terapija je važan deo lečenja bolesnika sa multiplom sklerozom. Pored vežbi relaksacije i istezanja, primenjuju se i različite metode za poboljšanje kontrole pokreta, vežbe ravnoteže i snage. Primena fizikalne terapije u tretiranju bolesnika sa multiplom sklerozom može uticati na:

  • Smanjenje spasticiteta mišića savremenim metodama rehabilitacije.
  • Razvijanje, obnavljanje i održavanje samostalnosti osobe obolele od MS u svakodnevnim aktivnostima.
  • Prevenciju invaliditeta i bolji kvalitet života.

Oporavak posle operacije kuka

Operacija zamene kuka se izvodi kod artritisa kuka kod kojih nema poboljšanja niti izgleda za poboljšanje upotrebom neoperativnih tretmana. Artritis i artroza su opšti pojmovi koji pokrivaju brojna, bolna stanja zgloba kuka, kojima je zajedničko trošenje ili propadanje hrskavice.

Operacija kuka je najčešće jedini izbor pri ozbiljnim povredama ili artrozama kuka, a procedura često podrazumeva i ugradnju veštačkog zgloba. Sa fizikalnom terapijom možete početi dan, dva nakon operacije. Fizikalnom terapijom možete se i unapred pripremiti za hiruršku intervenciju, i tako sebi značajno olakšati oporavak posle operacije kuka.

Povrede Kolena

Povrede kolena najčešće nastaju pri ekstremnom opterećenju u treningu ili pokretu gde na zglob deluju izuzetno velike sile. Bol u kolenu može biti blag ili oštar. Pokretljivost kolena je često ograničena, a može se javiti i osećaj nestabilnosti zgloba prilikom kretanja. Zvučni fenomeni poput pucketanja ili struganja u kolenu, ili blokada zgloba u pokretu takođe su znaci povrede kolena.

Svi ovi simptomi mogu, a ne moraju biti praćeni pojavom otoka, koji može biti manje ili više izražen. Nešto što je naizgled samo laka povreda kolena ili mali bol koji dugo traje, može se pretvoriti u problem, zato nemojte oklevati da potražite pomoć!

PRIMERI FIZIKALNE TERAPIJE U KUĆI [SA VIDEOM]

Predstavljamo Vam 3 najčešća slučaja rehabilitacije naših pacijenata kao i sve informacije o povredi, pacijentu i samom oporavku

TESTIMONIALS

Miloš Maksimović
TV voditelj

Naša ćerka Jovana nedavno je imala operaciju kolena. Za Nikolu smo čuli zahvaljujući preporuci prijatelja i oduševili se opcijom kućne posete. Kod rekonvalescenta je nakon operacije bio prisutan ogroman strah i prilikom obavljanja najjednostavnijih radnji, u tom smislu su Nikolina uloga i stručnost bili nemerljivo važni za Jovanin uspešan oporavak. Njegov odnos prema poslu i posvećenost su zaista za svaku pohvalu. (Miloš Maksimović, TV voditelj)

Dr. Zoran Paunović
Spec. dečje ortopedije

 Dugo godina sam trpeo bolove u donjem delu leđa i kukovima. Nakon konsultacija sa lekarima specijalistima, složili su se da je osnovni problem koksartroza te da je neophodna totalna artroplastika, tj. endoproteza kuka na oba zgloba istovremeno.  Nikola je ceo rehabilitacioni program sam napravio i sproveo ga gotovo bezbolno, tako da sam se za mesec dana vratio svakodnevnim aktivnostima. Rado ga preporučujem svima jer znam da su u dobrim rukama. (dr Zoran Paunović)

Momčilo Mirić
Izvršni direktori i osnivač - Tim.Co

Ljubav sa kojom radi svoj posao, odgovornost i tako neophodna upornost čine čuda u procesu rehabilitacije starijih pacijenata. Koliko god moja majka Vera bila uporna u padanju i lomljenju kostiju (četiri puta u šest godina, jedanput kuk, i leva i desna ruka po jedanput), toliko je Nikola uvek imao strpljenja, volje i nadasve vere, u moju Veru, koja se svaki put za neverovatnih tridesetak dana u potpunosti rehabilitovala. (Momčilo Mirić, izvršni direktor i osnivač firme Tim.Co)

Tatjana Mirić
Su-osnivač firme Tim.Co

Dvadeset godina  Multiple skleroze. Zahvaljujući Nikoli sada se osećam mnogo bolje. On je izuzetan stručnjak i profesionalac. U stanju je da popravi svaki „kvar“ ili da mu pronađe alternativno rešenje. Tačan je, uporan, vredan i ne odustaje od čoveka. (Tatjana Mirić, su-osnivač firme Tim.co)

Nevena Ilić
Spec. interne medicine, endokrinolog

Kada je reč o zdravlju, prva reč koja mi pada na pamet je: poverenje. Nikolu sam upoznala davne 2007. godine i bila svedok njegovog svakodnevnog rada i napretka. Kako su godine prolazile, sve više sam se uveravala u njegova praktična znanja, a najviše me fascinirala lakoća sa kojom motiviše ljude da rade na sebi bez obzira na njihove godine, oboljenje ili stanje u kom se nalaze. (Nevena Ilić, spec. interne medicine, endokrinolog)

Pin It on Pinterest

Share This