FIZIKALNA TERAPIJA U VAŠEM DOMU (BEOGRAD)

logo

7 KLJUČNIH BENEFITA FIZIOTERAPIJE

7 KLJUČNIH BENEFITA FIZIOTERAPIJE

Pred Vama se nalaze 7 benefita fizioterapije. Sedam načina ne koji možete doprineti ili pomoći svom telu da bude jače, snažnije i funkcionalnije. Fizikalna terapija je idealan metod prevencije određenih telesnih stanja i bolesti. Fizioterapija se bavi i edukacijom: kako da održavate svoje telo u najboljem mogućem stanju - u odnosu na vaše godine i zdravstvenu sliku.

Kako Vam fizioterapija može pomoći?

Otklanja bol. Vežbe i terapije koje fizikalna medicina nudi mogu pomoći u smanjenju, prevenciji bola i obnavljaju mišićnih i zglobnih funkcija.

Povećava pokretljivost, flekstibilnost tela i poboljšava ravnotežu. Individualnim planom terapeutskih vežbi fizioterapeut tretira Vaše tegobe sa ciljem da Vam kretanje bude lakše. Povratite samopouzdanje, samostalnost i sigurnost u obavljanju svakodnevnih aktivnosti.

Bitno utiče na cirkulaciju i ubrzava metabolizam. Dokazano je da vežbanje samo dva, tri dana nedeljno u trajanju od 45 minuta može da Vam ubrza metabolizam. Fizioterapija garantuje da vežbe ne moraju biti teške i rigorozne da bi videli rezultate.

Pomaže u saniranju sportskih povreda. Razumevanjem kako različiti sportovi mogu uticati na telo, fizioterapeut je u stanju da koncipira program rehabilitacije svake sportske povrede i da Vas vodi kroz proces oporavka, kondicioniranja, i povratka u sportske aktivnosti. Fizioterapija se bavi prevencijom povreda, ali i unapređivanjem Vaših telesnih sposobnosti – do boljih sportskih rezultata.

Umanjuje tegobe hroničnih bolesti. Medicinska istraživanja snažno ističu ulogu fizioterapije u tretiranju i prevenciji različitih tegoba hroničnih oboljenja. Neka od njih su: artritisa, dijabetesa, Parkinsona, Multiple skleroze, hipertenzije i gojaznosti.

Može vam pomoći da izbegnete operaciju. S obzirom da pomaže u obnavljanju koštano-mišićno-nervnog sistema, fizioterapija nekada može biti i alternativa operaciji. U slučaju da je intervencija neizbežna, ukoliko joj se podvrgnete spremni, jači i u boljoj fizičkoj kondiciji, Vaš oporavak će biti značajno lakši.

Ukoliko se prepoznajete u nekom od ovih 7 benefita fizioterapije ne oklevajte da nam se obratite putem kontakt forme ili telefona.

Fgym - saradnik fizioterapeuta Nikole Sucevica Tim Co- saradnik fizioterapeuta Nikole Sucevica Maximum Effect - saradnik Fizioterapeuta Nikole Sucevica Kujka- saradnik fizioterapeuta Nikole Sucevica Beograd Chiper- saradnik fizioterapeuta Nikole Sucevica Beograd Dr. Stepić - saradnik fizioterapeuta Nikole Sucevica
 

Da li vam je ovaj članak pomogao?

Ukoliko smatrate da je koristan podelite ga sa prijateljima kako bi i njima neko pomogao.