FIZIKALNA TERAPIJA U VAŠEM DOMU (BEOGRAD)

logo

7 KLJUČNIH BENEFITA FIZIOTERAPIJE

7 KLJUČNIH BENEFITA FIZIOTERAPIJE

Pred Vama se nalaze 7 benefita fizioterapije. Sedam načina ne koji možete doprineti ili pomoći svom telu da bude jače, snažnije i funkcionalnije. Fizikalna terapija je idealan metod prevencije određenih telesnih stanja i bolesti. Fizioterapija se bavi i edukacijom: kako da održavate svoje telo u najboljem mogućem stanju - u odnosu na vaše godine i zdravstvenu sliku.

Kako Vam fizioterapija može pomoći?

Otklanja bol. Vežbe i terapije koje fizikalna medicina nudi mogu pomoći u smanjenju, prevenciji bola i obnavljaju mišićnih i zglobnih funkcija.

Povećava pokretljivost, flekstibilnost tela i poboljšava ravnotežu. Individualnim planom terapeutskih vežbi fizioterapeut tretira Vaše tegobe sa ciljem da Vam kretanje bude lakše. Povratite samopouzdanje, samostalnost i sigurnost u obavljanju svakodnevnih aktivnosti.

Bitno utiče na cirkulaciju i ubrzava metabolizam. Dokazano je da vežbanje samo dva, tri dana nedeljno u trajanju od 45 minuta može da Vam ubrza metabolizam. Fizioterapija garantuje da vežbe ne moraju biti teške i rigorozne da bi videli rezultate.

Pomaže u saniranju sportskih povreda. Razumevanjem kako različiti sportovi mogu uticati na telo, fizioterapeut je u stanju da koncipira program rehabilitacije svake sportske povrede i da Vas vodi kroz proces oporavka, kondicioniranja, i povratka u sportske aktivnosti. Fizioterapija se bavi prevencijom povreda, ali i unapređivanjem Vaših telesnih sposobnosti – do boljih sportskih rezultata.

Umanjuje tegobe hroničnih bolesti. Medicinska istraživanja snažno ističu ulogu fizioterapije u tretiranju i prevenciji različitih tegoba hroničnih oboljenja. Neka od njih su: artritisa, dijabetesa, Parkinsona, Multiple skleroze, hipertenzije i gojaznosti.

Može vam pomoći da izbegnete operaciju. S obzirom da pomaže u obnavljanju koštano-mišićno-nervnog sistema, fizioterapija nekada može biti i alternativa operaciji. U slučaju da je intervencija neizbežna, ukoliko joj se podvrgnete spremni, jači i u boljoj fizičkoj kondiciji, Vaš oporavak će biti značajno lakši.

Ukoliko se prepoznajete u nekom od ovih 7 benefita fizioterapije ne oklevajte da nam se obratite putem kontakt forme ili telefona.

 

Da li vam je ovaj članak pomogao?

Ukoliko smatrate da je koristan podelite ga sa prijateljima kako bi i njima neko pomogao.