logo

FIZIKALNA TERAPIJA U KUĆI

  1. FIZIKALNA TERAPIJA U KUĆI, BEOGRAD

Fizioterapija Sučević

    1. Benefiti fizikalne terapije u kući:

1. Udobnost Vašeg doma – Osim što je od nemerljivog značaja za starije i slabo pokretne osobe, usluge fizikalne terapije u kući su neophodne i pacijentima koji su u procesu oporavka od neke hirurške intervencije. Jednostavno rečeno: ne morate da izlazite na kišu/sneg, nema prevoza i troškova taksija. Fizikalna terapija u udobnosti Vašeg doma Vam omogućava da se potpuno fokusirate na terapiju i proces oporavka.

2. 100% Individualni pristup - Vaš terapeut radi sa Vama jedan na jedan. Osim plana fizikalne terapije koji je kreiran ciljano za Vas, ovo Vam garantuje potpunu privatnost i posvećenosti fizioterapeuta, u propisanom trajanju terapije. Za samog fizioterapeuta nema nervoze – jer drugi pacijenti čekaju, i nema administrativne distrakcije. Klijenti koji koriste usluge fizikalne terapije u kući generalno osećaju da dobijaju adekvatniju terapiju od one u medicinskim centrima.

3. Nema čekaonice - Gradski prevoz i bolničke čekaonice su izvor nepredvidivih situacija, stresa, a i prehlada/virusa. Fizikalna terapija u kući omogućava Vašim bližnjima da budu prisutni, edukuju se kako da Vam pomognu i upućeni su u svaki aspekt terapije, rehabilitacije i Vašeg napretka.

4. Efekti su bolji - Medicinska studija iz 2016. godine dokazala je da je fizikalna terapija kod kuće efektnija od one koju možete dobiti u bolnici ili domu zdravlja. Rezultati su posebno istakli uspešnost primene fizioterapije u kući kod težih zdravstvenih stanja koja zahtevaju dugotrajno lečenje. Anketa u istoj studiji pokazala je da su pacijenti doživeli tretmane fizikalne terapije u kući kao fizički intenzivnije i pouzdanije - u smislu rezultata.

5. Funkcionalnost – Kada fizioterapeut radi sa klijentom u njegovom životnom prostoru, pokreti, stimulacije i terapeutske vežbe su usmereni na funkcionalnost pacijenta. Ovo vam možda deluje kao beznačajna stavka, ali prevencija povreda, osamostaljivanje i vraćanje pacijenta njegovim svakodnevnim rutinama u poznatoj okolini, su ‘pola zdravlja’.

6. Manje je više - Pokazalo se da svakodnevna paralelna primena više sličnih metoda fizioterapije ima manje efekta, nego sukcesivna primena po 1 – 2 procedure. Fizikalna terapija u kući svodi se na čistu veštinu, kliničko iskustvo i znanje Vašeg fizioterapeuta. Na pomagala i aparate koje može poneti sa sobom u torbi ili automobilu. Vaš fizioterapeut modifikuje pristup terapije u skladu sa Vašim oporavkom, radi praćenja i održavanja optimalnih rezultata terapije.

FIZIKALNA TERAPIJA BEOGRAD - BENEFITI TERAPIJE U KUĆI

Benefiti fizikalne terapije i vežbanja u kući su brojni. Ono što je potrebno da se postignu rezultati jesu: kontinuitet i posvećenost terapiji.

Pored fizikalne terapije i rehabilitacije u kući, prilagođene Vašim potrebama, moguće je organizovati i pregled sledećih specijalista: fizijatra, neurologa, ortopeda, dečjeg ortopeda i kardiološki pregled.

      1. Ukoliko mislite da ste kandidat za fizikalnu terapiju, ne oklevajte da mi se obratite. Molim Vas da obratite pažnju na oblasti grada u kojima pružam usluge fizikalne terapije u kući.

      2. Sve infomacije o popustima i pogodnostima mojih usluga pratite na blogu i društvenim mrežama.

Pin It on Pinterest

Share This