Kiropraktika u Beogradu

Kiropraktika je bezbedna i efikasna metoda lečenja, koja je posebno korisna u tretmanu bolova i problema sa kičmom. Odlučujući faktor za uspešno lečenje je pravilan odabir kiropraktora sa odgovarajućim obrazovanjem i iskustvom. Ovaj pristup može znatno poboljšati kvalitet života i omogućiti pacijentima da se oslobode bola i tegoba u vezi sa kičmom.

Kiropraktičar i noga

Kiropraktika je efikasna u tretmanu različitih problema

Bol u leđima

Kiropraktika se uspešno koristi za tretiranje različitih vrsta bolova u leđima, kao što su lumbalni, cervikalni i grudni bolovi. Ova terapija često postiže visok stepen uspeha, naročito u ranim fazama problema.

Skolioza i kifoza

Deformiteti kičme, bilo da su urođeni ili stečeni tokom života, mogu uzrokovati loše držanje, bol i smanjenu pokretljivost. Kiropraktika i posebno dizajnirane vežbe često daju izvrsne rezultate u tretmanu ovih deformiteta, zavisno od njihovog stepena i vrste.

Diskus hernija

Diskusi između kičmenih pršljenova igraju važnu ulogu u očuvanju pokretljivosti kičme. Kada dođe do njihovog dislociranja i pritiska na okolna tkiva, dolazi do diskus hernije. Ovo stanje karakterišu jaki bolovi, nelagodnost i ograničena pokretljivost. Kiropraktika se pokazala kao efikasna metoda u tretiranju simptoma diskus hernije.

Pre nego što započnete tretman kiropraktikom, važno je konsultovati se sa stručnjakom kako biste postavili tačnu dijagnozu i utvrdili najbolji plan tretmana za vaš specifičan problem.

Kako izgleda tretman kiropraktike?

Važno je napomenuti da kiropraktor uvek počinje terapiju postavljanjem tačne dijagnoze, što obuhvata pregled specijaliste fizijatra, snimke rentgena ili magnetne rezonance, laboratorijske nalaze i, ako je potrebno, druge specijalističke preglede.

Primenom različitih tehnika mobilizacije i manipulacije, uz brze pokrete male amplitude praćene karakterističnim zvukom „krckanja“ u zglobovima i kičmi, postiže se smanjenje pritiska i nelagode u bolnoj regiji. Ove tehnike ne samo da deluju na zglobove i kičmu, već takođe imaju izuzetan efekat na meka tkiva.

Kada je reč o poseti kiropraktičaru, iako je bol najčešći razlog za dolazak, tretmani manuelne terapije obično su potpuno bezbolni. Pre početka samog tretmana, kiropraktičar će pažljivo postaviti vaše telo u udoban položaj kako bi se telo opustilo. U slučaju da imate ukočene ili bolne mišiće, mogu se javiti privremeni osećaji manje nelagode, ali obično ne traju dugo.

Tretmani kiropraktike su u potpunosti bezbedni kada se obavljaju od strane kompetentnog i kvalifikovanog kiropraktičara. Ova terapija se često primenjuje čak i kod dece i trudnica, što dodatno potvrđuje njenu bezbednost.

Kiropraktika vrat
Bol u vratu

Simptomi i tegobe koje dovode pacijente do kiropraktičara?

Kako funkcioniše terapija kiropraktikom?

Terapija kiropraktikom se zasniva na ručnom korekciji položaja zglobova kičme. Kiropraktičar ima za cilj da otkloni subluksacije (izmeštanje) pršljenova i time smanji pritisak na nerve. 

Ovo omogućava bolji rad organa i tkiva, poboljšava pokretljivost zglobova i olakšava osećaj rasterećenosti. Terapija je bezbolna i može trajati nekoliko minuta do sat vremena, u zavisnosti od stanja i vrste terapije koja se primenjuje.

Cena: Tretman kiropraktike

Usluge fizioterapije kombinovane sa aparatima. Aparati PhysioGO renomiranog proizvođača Astar – laseroterapija, ultrazvuk, magnetoterapija, elektroterapija.

Više o kiropraktici...

Kako se određuje dužina trajanja terapije?

Dužina terapije kiropraktikom zavisi od vašeg stanja i vrste terapije koja se primenjuje. Kiropraktičar će vam predložiti plan terapije i reći vam koliko tretmana će biti potrebno. Saradnja sa kiropraktičarem je važna jer se za svakog pacijenta određuje individualni plan terapije koji može uključivati odmor i vežbe kod kuće.

Da biste izabrali pravog kiropraktičara, obratite se stručnjaku sa odgovarajućim obrazovanjem i iskustvom. Postavite pitanja o njihovim kvalifikacijama i iskustvu, kao i o terapijama koje primenjuju. Saradnja sa kiropraktičarem treba da se zasniva na uzajamnom poverenju i komunikaciji kako biste postigli najbolje rezultate u vašem lečenju.

Pre nego što počnete sa terapijom kiropraktikom, važno je da se postavi tačna dijagnoza. To se obavlja kroz pregled specijaliste Fizijatra, rendgenske snimke ili magnetnu rezonancu, laboratorijske nalaze i, ako je potrebno, druge specijalističke preglede. Na osnovu postavljene dijagnoze, kiropraktičar će vam predložiti odgovarajuću terapiju.