FIZIKALNA TERAPIJA U VAŠEM DOMU (BEOGRAD)

logo

Blog

Kako i zašto sam počeo pisati blog? Počeo sam da radim sada već davne 2005 - te godine. Normalno je da kao tek svršen srednjiškolac nemam baš "puno pravo glasa". Ipak uvek me je kopkalo da razmišljam na svoj način i da probleme sa ljudskim organizmom posmatram holistički.

Vremenom sam upoznavao mnogo lekara različitih specijalnosti koji su uvek bili dobre volje da samnom razmene par interesantnih činjenica vezanih za najrazličitije probleme. Bio sam dovoljno pametan pa sam ih sve zapisao kao da sam znao da ću jednog dana imati ovakvo savršeno mesto za pisanje.

Šta dalje ?

Naučio sam dosta korisnih stvari iz razgovora sa lekarima, nisam zapostavio obrazovanje time što sam se zaposlio. Nastavio sam da se usavršavam i dokopao sam se strane literature.

Tada to uopšte nije bilo lako obzirom da sam morao da ih kupujem i nekako "dovezem" do Beograda. Svaka nova knjiga iz Fizikalne Medicine i Rehabilitacije mi je otvarala nove sfere interesovanja koje sam jako brzo zavoleo. Tada sam shvatio da želim "neko" svoje mesto na internetu a tek 2019 godine sam to i dobio.

Učenje, informacije i prenošenje mog iskustva kroz blog

Cilj i zelja ovog bloga je da informišem sve ljude o određenim stanjima, povredama i bolestima. Nemojte posmatrati to na način da je ovaj blog samo za pacijente, zdravstvene radnike već i za sve ostale koji bi želeli da "zavire" u ljudski organizam i na taj način otkriju dosta stvari.

Ono što me dodatno inspiriše je veliki broj tema i želja da Vam pomognem da razumete pojedinosti vezane za određeno stanje. Intereakcija je takođe jako bitna, tako da Vas pozivam da mi pišete šta Vas interesuje kako bih lakše mogao da selektiram teme.

Dosta Vas sam motivisao!

Mnogo Vas mi se javilo sa željom da otpočne svoj blog koji nema veze sa medicinom. Dosta kolega mi se javilo i reklo da sam ih ja inspirisao da počnu da pišu blog i da vode socijalne mreže. Mnogo pacijenata se javlja i govori da tako detaljne opise povreda i stanja, nisu našli nigde nego na mom blogu.

Postalo mi je jasnije sa čime se suočavate

Kada je reč o pacijentima, shvatio sam da dosta Vas nema jasnu sliku kako izgleda oporavak nakon povrede. Većina Vas ne zna sa čim ćete se potencijalno suočavati čitavog života ako recimo bolujete od Multiple Skleroze. Sa druge strane kolege - dozvolite da Vam prepričam hiljade pročitanih strana ( bez ikakve sujete) dam Vam smernice i zajednički rešimo probleme Vaših pacijenata, jer MI smo zbog njih ovde.

Kroz blog sam postao sam kreativniji i produktivniji!

Kada sam počeo sa pisanjem bloga 05.10.2019. godine nisam ni zamišljao da će se moji prvi postovi tako brzo "zavrteti".


Počeli ste da se zovete i raspitujete se ko sam. Jer do tada ste čitali isključivo komercijalne blog postove - tipa" Šta je Fizikalna terapija" ? Gde se koristi ? Kod kojih stanja Vam može pomoći ?


Od prvog poziva mi je bilo jasno da je tu mnogo kolega ali i pacijenata koji su zvali samo da mi kažu da im je posle čitanja sve mnogo jasnije. Međutim nisam ni slutio da će moj blog pratiti i novinari koji su želeli da preuzmu moje tekstove i objave u časopisima. Nesebično sam ih podelio i nadam se da su bili od koristi publici koja nije na internetu. Na red je došao i poziv sa RTS - a a neka od mojih gostovanja možete pogledati na mom YouTube kanalu.

BLOG JE MOJ DNEVNIK.

Sami počeci pisanja bloga su se oslanjali na najčešća obolenja ili stanja u rehabilitaciji oko kojih sam bio angažovan. Kasnije ste mi se vi javljali sa molbama i upitima vezanih za neka druga stanja te uvek izađem u susret i napišem tekst koji Vas interesuje.

NE TREBA MI NIČIJE DOPUŠTENJE.

Jako mi je bitno da izrazim svoje profesionalno mišljenje koje će nadam se svima biti od koristi. Ukoliko smatrate da sam negde pogrešio, zamoliću Vas da mi pišete kako bi sebe unapredio.

HVALA SVIMA VAMA KOJI PRATE MOJ BLOG.

Fgym - saradnik fizioterapeuta Nikole Sucevica Tim Co- saradnik fizioterapeuta Nikole Sucevica Maximum Effect - saradnik Fizioterapeuta Nikole Sucevica Kujka- saradnik fizioterapeuta Nikole Sucevica Beograd Chiper- saradnik fizioterapeuta Nikole Sucevica Beograd Dr. Stepić - saradnik fizioterapeuta Nikole Sucevica