Fizikalna terapija u kući

Fizikalna terapija u kući
Sadržaj:

Fizikalna terapija u kući vam omogućuje brži i lakši oporavak. Kućna poseta fizioterapeuta ima mnogo prednosti, u nastavku ćemo navesti 6 glavnih razloga zbog kojih treba da se odlučite da nas pozovete.

Udobnost Vašeg doma

 • Osim što je od nemerljivog značaja za starije i slabo pokretne osobe, usluge fizikalne terapije u kući su neophodne i pacijentima koji su u procesu oporavka od neke hirurške intervencije. Jednostavno rečeno: ne morate da izlazite na kišu/sneg, nema prevoza i troškova taksija.
 • Fizikalna terapija u udobnosti Vašeg doma Vam omogućava da se potpuno fokusirate na terapiju i proces oporavka.

100% Individualni pristup

 • Vaš terapeut radi sa Vama jedan na jedan. Osim plana fizikalne terapije koji je kreiran ciljano za Vas, ovo Vam garantuje potpunu privatnost i posvećenosti fizioterapeuta, u propisanom trajanju terapije. Za samog fizioterapeuta nema nervoze – jer drugi pacijenti čekaju, i nema administrativne distrakcije.
 • Klijenti koji koriste usluge fizikalne terapije u kući generalno osećaju da dobijaju adekvatniju terapiju od one u medicinskim centrima.

Nema čekaonice

 • Gradski prevoz i bolničke čekaonice su izvor nepredvidivih situacija, stresa, a i prehlada/virusa. Fizikalna terapija u kući omogućava Vašim bližnjima da budu prisutni, edukuju se kako da Vam pomognu i upućeni su u svaki aspekt terapije, rehabilitacije i Vašeg napretka.

Efekti su bolji

 • Medicinska studija iz 2016. godine dokazala je da je fizikalna terapija kod kuće efektnija od one koju možete dobiti u bolnici ili domu zdravlja. Rezultati su posebno istakli uspešnost primene fizioterapije u kući kod težih zdravstvenih stanja koja zahtevaju dugotrajno lečenje.
 • Anketa u istoj studiji pokazala je da su pacijenti doživeli tretmane fizikalne terapije u kući kao fizički intenzivnije i pouzdanije – u smislu rezultata.

Funkcionalnost

 • Kada fizioterapeut radi sa klijentom u njegovom životnom prostoru, pokreti, stimulacije i terapeutske vežbe su usmereni na funkcionalnost pacijenta. Ovo vam možda deluje kao beznačajna stavka, ali prevencija povreda, osamostaljivanje i vraćanje pacijenta njegovim svakodnevnim rutinama u poznatoj okolini, su ‘pola zdravlja’.

Manje je više

 • Pokazalo se da svakodnevna paralelna primena više sličnih metoda fizioterapije ima manje efekta, nego sukcesivna primena po 1 – 2 procedure. Fizikalna terapija u kući svodi se na čistu veštinu, kliničko iskustvo i znanje Vašeg fizioterapeuta.
 • Na pomagala i aparate koje može poneti sa sobom u torbi ili automobilu. Vaš fizioterapeut modifikuje pristup terapije u skladu sa Vašim oporavkom, radi praćenja i održavanja optimalnih rezultata terapije.

Benefiti fizikalne terapije i vežbanja u kući su brojni. Ono što je potrebno da se postignu rezultati jesu:

 • Kontinuitet
 • Posvećenost terapiji

Pored fizikalne terapije i rehabilitacije u kući, prilagođene Vašim potrebama, moguće je organizovati i pregled sledećih specijalista: fizijatra, neurologa, ortopeda, dečjeg ortopeda i kardiološki pregled.

Ukoliko mislite da ste kandidat za fizikalnu terapiju, ne oklevajte da mi se obratite. Molim Vas da obratite pažnju na oblasti grada u kojima pružam usluge fizikalne terapije u kući.

Sve infomacije o popustima i pogodnostima mojih usluga pratite na blogu i društvenim mrežama.

Pretplati se
Obavesti o
guest
6 Коментари
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Jelena
Jelena
4 meseci pre

Zanima me da li radite rehabilitaciju preloma noge u kućnim uslovima ?

Da li je moguće odraditi i fizikalnu terapiju ( magnet, laser, struje) , prepisana mi je od strane fizijatra.

Da li je moguće sprovesti kompletan tretman bez da idem u ordinaciju, jako mi je komplikovano da se krećem sa štakama. Hvala

Vojislav
Vojislav
4 meseci pre

Pozdrav, preporucena mi je ultrazvucna terapija u cilju saniranja povrede tibije i zanima me da li i nju pruzate u sklopu fizikalne terapije u kuci? Hvala.

Vojislav
Vojislav
4 meseci pre
Odgovor za  Nikola Sučević

Naravno, prelom tibije je u pitanju, saniran operaciono. Skinut je gips i predlozeno je da se krene sa terapijama i pocetnim prebacivanjem tezine na povredjenu nogu.

Nikola Sučević
Nikola Sučević
4 meseci pre
Odgovor za  Vojislav

U tom slučaju, ultrazvuzvučna terapija je sada kontraindikovana. U ovoj fazi rehabilitacije se treba fokusirati na stvaranje kalusa. U tom smilsu primena magnetoterapije je indikovana.

shockwave terapija NOGA
Terapija
Šta je tačno Shockwave terapija i kako ona funkcioniše?

Shockwave terapija ili terapija udarnim talasima je neinvazivna praksa lečenja koja koristi visokoenergetske zvučne talase da bi stimulisala prirodne procese zarastanja tela i poboljšala funkcijr oštećenih tkiva. Pomaže da se

Elektroterapija
Terapija
Elektroterapija (terapija strujom)

Elektroterapija ili terapija strujom podrazumeva primenu različitih struja u terapijske svrhe odnosno aparata za elektroterapiju. Terapija strujom je širok pojam, a struje su različite zbog njihove frekvencije i specifičnih fizioloških

Hidroterapija
Terapija
Hidroterapija i fizikalna terapija

Hidroterapija je dragocen metod u lečenju, funkcionalnom osposobljavanju i fizikalnoj rehabilitaciji raznih telesnih povreda i bolnih stanja. Podrazumeva upotrebu vode u lečenju različitih povreda zglobova (npr. povreda meniskusa), artritisa, osteoartritisa,